„Къш“ на негативните мисли

Или как да забравиш незначителните неща, които не заслужават вниманието ни. В английският език има един много хубав израз – to let things go. Обичам тази фраза. Тя спада към онези, които нямат абсолютно точен превод на български и тъй като филологът в мен е още жив, ще ѝ обърна по-сериозно внимание.


Харесвания0 Коментари6 Минути

Nikoi-ne-ni-dalzhi-nishto-martin-st

Никой не ни дължи нищо

Истината е, че никой не ни дължи нищо. От раменете ми падна голям товар, когато го разбрах. Докато мислех, че има неща, които по право ми принадлежат, гледах на света отвън-навътре, опитвайки се да събера “дълга си”, за да запълня празнотите в себе си - физически и емоционално.


Харесвания0 Коментари6 Минути

Martin-stefanov-coaching-otpuska

Отпуската – начин на употреба

Много хора предпочитат да почиват веднъж в годината за 10-15 дни, но това води до няколко стресови ситуации. Първо, доколко шефът ни е предразположен към толкова продължително отсъствие и второ, след 10-15 дни почивка тотално губим контакт с офиса и работната среда там.


Харесвания0 Коментари7 Минути

strah-martin-stefanov-coaching

Страх от провал

Обикновено човек се страхува от 5 неща - страх да мечтае, страх от провал, страх от не-приемане, страх да промениш статуквото, страх от липса на смисъл.


Харесвания0 Коментари7 Минути

Martin-stefanov-coaching-lubov

Любов като от едно време

Дядо ми не е показвал обичта си към баба ми с лайкове в социалните мрежи, а баба ми не е публикувала в Instagram всяка чаша чай, която дядо ми й е поднасял. И двамата не биха ме разбрали, ако се опитам да им обясня, че това е начин да покажеш чувствата си.


Харесвания0 Коментари11 Минути

Кой детронира филологията?

Усилията, които един бъдещ филолог трябва да направи, са наистина големи и ако мотивацията ти в първи курс е била прероденият Чомски, то в средата на втория семестър се питаш какво да правиш с тази специалност.


Харесвания0 Коментари4 Минути