С Мартин ни запозна наша обща позната, която ми препоръча коучинг услуги. В този момент бях на кръстопът в кариерното и личностното си развитие. Бях решил да започна нова работа, но исках да изясня какво всъщност бих желал да правя в бъдеще и каква е работата, която истински ще ми доставя удоволствие. До този момент нямах ясна представа какво е това нещо и как бих могъл да го постигна. Усилено търсех отговори в разговори с приятели. Сега, когато опитах с коучинг, отчитам стремежа си да намеря решение от другите като грешка, защото отговорите на въпросите, които си задаваме, са в нас самите.

Никога преди не бях ползвал коучинг услуги, така че ми беше интересно до какво ще ме доведе работата ми с Мартин. В резултат на няколко сесии с него, аз вече имам много по-ясна представа за това, което искам да правя наистина. Чрез коучинг въпросите, разбрах, че за мен е важно да творя, да се развивам и да си партнирам в работата с любим човек. Обратно на това, което винаги съм смятал, осъзнах, че парите не са основен двигател, за да се захвана с дадено начинание. По време на сесиите ни стигнах до идеята да създам сайт, който да събира в едно моите силни страни и тези на човека, с който искам да си партнирам в творческата ми работа. Поставих си за цел да измисля име на сайта, да го регистрирам и да работя целенасочено по структурата на съдържанието. Така Мартин ми помогна да си организирам задачите, а това, че говорихме за конкретни срокове, ме задвижи да ги изпълня ефективно във времето. Смятам, че съвместните ни сесии като цяло се отразиха положително на това да съм последователен в ежедневието си и много по-уверен в собствените си способности.

Предвид липсата ми на опит с други коучове нямам база за сравнение, но това, което ми направи впечатление в Мартин е неговата артистичност, лъчезарност и спокойствие. Той е изключително ефективен и цени времето на клиентите си – планът за действие и конкретните задачи, за които споменах вече, бяха на лице още на първата ни сесия.

Ако приемем, че всеки от нас има някаква „суперсила“, то за него бих казал, че има способността да превъплащава нас самите в най-доброто от това, което можем да бъдем и да направим за себе си. Смятам, че той умее да превръща хората в много по-организирана и изчистена от излишни мисли тяхна версия, задавайки правилните въпроси, които довеждат до адекватни на ситуацията отговори.

С удоволствие бих препоръчал Мартин на всекиго, който иска да знае, но не знае как да разбере.