Мартин е усмихнат и енергичен човек, зареден с неизчерпаем позитивизъм. Цялата си положителна енергия, която катализира по време на коучинг сесиите, успява да предаде и на клиентите си. Въпросите му са точни и провокиращи. Много бързо успя да ме мотивира да достигна до решение, план и действие.

Започнах коучинг сесиите с Мартин, когато бях в много тежък житейски период. Изпитвах необходимост да говоря за проблемите си, но не знаех как. Много деликатно той ме подкрепи в намирането на баланс в тези емоции, без да навлиза в личното ми пространство. Някак създаде безопасна среда, в която почувствах сигурност и така успях да се отворя към промяната.

Един от казусите, които разисквахме, беше обвързан с търсенето ми на жилище. Трябваше да реша дали да живея под наем, или да си купя собствен апартамент. Нито един от двата варианта не ме устройваше, защото не разполагах с достатъчно средства, за да покрия разходите за свой дом, но и не исках да живея под наем. Ситуацията ми се виждаше безизходна, но по време на сесията с Мартин, успях да измисля не едно, а няколко решения и план за действие. С коуч като него е лесно да достигнеш до иновативни и в същото време рационални решения. Например, хрумна ми идеята да намеря апартамент от собственик, който да се съгласи да му платя половината от сумата, а останалата част – да му превеждам като наем всеки месец. Така стигнах до реалистичен вариант за постигането на това, което искам, без да правя големи компромиси и да се подлагам на лишения.

Според мен Мартин е вроден талант. Опитът му като психолог и дългогодишната му практика в областта на човешките ресурси, му помага да съчетае привидно несъвместими качества. Бързо спечели доверието ми, като създаде по време на сесиите ни, защитено пространство, което да е само за мен и моите решения. Организиран и точен е – в рамките на няколко срещи ми помогна да внеса ред в мислите ми и да разкрия различни перспективи за себе си. Мартин умее да задава правилните въпроси, да изслушва, да провокира, да вдъхновява. Подкрепя неотлъчно клиента в достигането на най-краткия път до поставената цел – от изясняването на концепцията, до предприемането на действия за постигането й.