Мартин ми беше препоръчан от близка приятелка, с която често споделях, че съм объркана и не знам накъде да продължа. Студентка съм по Английска филология в Софийския университет и харесвам специалността си, но не знаех дали точно това образование ще ми помогне да се впиша в някоя фирма.

Ясно беше, че ми трябва промяна и план, който да ми помогне да изляза от безизходното положение, в което се намирах. Събрах смелост и си уговорих коучинг с Мартин. Първоначално имах съвсем различна представа за самия процес, но тя се промени още с първата ни среща. Очаквах „напътствие“, но идеята сам да достигнеш до нужните за теб отговори, е най-стойностна и ефективна.

Обсъдихме проблеми, свързани и фокусирани върху личностното ми израстване и качества като мотивация, постоянство в нещата, с които се занимавам и работя и притеснението ми да говоря пред хора. Чрез поставянето на малки цели, все повече се доближавах до желаната промяна. Забелязах как на първо място го правя за себе си, а не защото бях обещала пред някого. Станах по-спокойна, мотивирана и позитивна. Разбрах, че бягството от предизвикателствата не е градивно, погледнах на филологията по различен начин. Реших, че ще завърша специалността, която съм започнала. Дори имам план и как ще я използвам приложа в бъдещата професионална реализация.

Без да се замислям, бих препоръчала Мартин като коуч. Смятам, че ще бъде от полза на всички, които се чувстват объркани или искат да променят определени аспекти от живота си – независимо дали са свързани са образование, работа или личностно израстване.

Мартин се отличава със способността си да предразполага отсрещния човек. Високо оценявам разбирането и емпатията, която проявява и методите, които прилага за постигане на желания резултат. По време на целия коучинг процес ми беше спокойно и не се чувствах притисната.