С Мартин се свързах чрез общи познати, които ми препоръчаха коучинг услуги. В онзи момент бях объркана и нямах ясен план за кариерното и личностното си развитие. Имах проблем и с ниската самооценка, която винаги е била пречка в общуването с други хора и с това да се чувствам пълноценно.

Не бях използвала коучинг услуги и нямах конкретни очаквания. Представях си коуча като нещо средно между психолог и консултант. Мислех си, че Мартин ще ми каже какво да правя, след като му споделя проблемите си, но още след първата сесия разбрах, че психотерапията и консултантството са съвсем различни от коучинга. Вместо да се ровя в проблемите от миналото, Мартин ми помогна да се фокусирам върху настоящия момент и да си съставя конкретен план за действие.

Разговорите ни ми дадоха сила да се срещна със себе си и да се преборя със страховете си. Разбрах как да отстранявам ирационалните си мисли и да ги насочвам в положителна насока. Много често се страхувах, че съм се представила зле в комуникацията с другите хора. След това с дни премислях ситуациите и се обвинявах, че съм направила лошо впечатление или съм обидила околните. Мартин ме мотивира да си представя ситуацията от различна перспектива и така ми помогна да осъзная, че опасенията са само в главата ми. Често ми даваше домашни, за да работя върху самочувствието си и да бъда по-спокойна и балансирана.

Коучинг сесиите ми помогнаха да начертая кариерните си цели, което за завършващ студент е доста полезно. Разбрах, че никога не е късно да започна да уча нещо различно, а промяната не е толкова страшна, колкото изглежда първоначално.

Мартин е много енергичен и усмихнат човек, а позитивното му отношение към живота е заразно. Той е изключително тактичен и разбиращ събеседник. Никога не си е позволявал да изразява своята гледна точка, да ме укорява или да ме заблуждава с фалшиви сентенции. Задавайки ми правилните въпроси, той ме провокира сама да достигна до адекватни на ситуацията отговори. Смятам, че съумя да събуди по-организираната и изчистена от негативни мисли моя версия, много по-уверена и мотивирана да покаже възможностите си пред света!

Със сигурност бих препоръчала Мартин на хора, които имат проблем с увереността и самочувствието.