Свързах се с Мартин, благодарение на ваучер, който ми беше подарен, но ако бях по-информиран за коучинга преди това, може би щях да пробвам и сам. Основните теми, които дискутирахме бяха свързани с необходимостта да си поставя по-стабилни цели в дългосрочен план. Бях раздвоен дали да се концентрирам над физиката, която ми е изключително интересна и ми се удава, или да се насоча към програмиране, което е доста по-сигурно финансово. Също така имах нужда от подобряване на дисциплината и мотивацията за постигането на тези вече поставени цели.

По първия въпрос се оказа, че като цяло нямам проблем – в момента имам достатъчно време да се концентрирам и над двете неща. Някога в бъдеще може да ми се наложи все пак да направя този избор, но се надявам, че тогава ще съм много по-подготвен за него. По въпроса с дисциплината работехме чрез изграждане на конкретни планове и визуализация, което, макар че все има още доста да се желае от мен, мисля, че ми даде поне някаква насока и инструменти за подобряване на сериозността ми.

По принцип не съм много разговорлив и отворен, но още от първата среща с Мартин усетих, че с него мога да говоря свободно за всичко. Това мисля, че е първата стъпка към решаването на всякакви проблеми, които човек може да има. Много често, чрез задаване на редица правилни въпроси, той ми показваше, че аз вече знам отговорите на проблемите, които ме измъчват. За да ги открия обаче, ми трябваше компетентен събеседник, който да подтиква мисълта ми в правилна посока и когото намерих в лицето на Мартин.

Със сигурност бих препоръчал Мартин. В живота на всеки човек има неща, които го измъчват, малки или големи. Смятам, че по принцип разговорът по тези теми е полезен. Когато обаче човекът срещу теб е толкова дружелюбен и компетентен, колкото Мартин, чрез обсъждането на проблемите наистина се избистрят решенията им.